Lees meer over Percale en Satijn en draadtelling

KATOEN PERCALE EN KATOEN SATIJN

Van dezelfde garens kunnen zowel katoenpercale als katoensatijn worden gemaakt. Het verschil tussen percale en satijnen stoffen is de manier waarop de stof is geweven.

katoen percale

Percale wordt gemaakt met een mandweefsel, dat draden in een verhouding van 1 tot 1 door elkaar haalt; een omslag, een draad om. Het is gemaakt van hoogwaardig weefsel met een draadaantal van 200 of meer. Het uiterlijk is vlak met een matte tot semi-matte uitstraling. Hoe fijner het garen en hoe hoger het aantal draden, hoe natuurlijker de glans u in de stof zult zien.

katoen percal 300 thread count

katoen satijn

Satijn heeft een glans en voelt zacht aan doordat het op een andere manier geweven is. Bij Sateen verstrengelt de draad zich in een verhouding van 4 op 1; vier draden over, één draad eronder. De voorkant van de stof is bedekt met kettinggaren, zichtbaar door een kleine keperlijn. Hierdoor krijgt de stof een gladde, satijnachtige uitstraling. Satijn is gemakkelijker te strijken en iets warmer dan percale.

katoensatijn 300 draadtelling

TENCEL

TENCELTM Lyocell is een veelgeprezen stof, gemaakt van de houtcellulose van eucalyptusbomen. Het materiaal komt uit duurzaam beheerde bossen en staat voor een milieubewuste productie van vezel tot stof. Tencel is een zeer sterke ademende stof met een subtiele glans, gemakkelijk te strijken, zeer zacht en zacht voor de huid.

botanische oorsprong

TENCELTM Lyocell-vezels zijn afgeleid van duurzame houtbronnen, geoogst uit gecertificeerde en gecontroleerde bronnen met behulp van een gesloten productieproces.

duurzame productie

TENCELTM Lyocell-vezels hebben een reputatie opgebouwd vanwege hun milieuvriendelijke productieproces met gesloten kringloop, waarbij houtpulp wordt omgezet in cellulosevezels met een hoge hulpbronnenefficiëntie en lage ecologische impact. Dit oplosmiddel-spinproces recyclet proceswater en hergebruikt het oplosmiddel met een terugwinningspercentage van meer dan 99%.

kracht

TENCELTM Lyocell-vezels zijn veelzijdig en onderscheiden zich door hun grotere sterkte onder cellulosevezels.

verbeterd ademend vermogen

TENCELTM Lyocell-vezels ondersteunen de regulerende eigenschappen van de lichaamstemperatuur door hun vochtregulatie. De microscopisch kleine fibrillen van cellulosevezels zijn afgeleid van natuurlijk materiaal en zo gestructureerd dat ze de opname en afgifte van vocht reguleren, wat bijdraagt ​​aan meer ademende stoffen die de natuurlijke thermische regulering van het lichaam ondersteunen.

voelt koel en droog aan

Het gladde vezeloppervlak van TENCELTM Lyocell-vezels absorbeert vocht efficiënter dan katoen. Dit ondersteunt het natuurlijke thermische regulerende mechanisme van het lichaam, waardoor uw huid dag en nacht aangenaam koel en droog aanvoelt.

WEVEN EN AFWERKEN

De juiste weef- en afwerkingstechnieken, toegepast op de juiste garensoorten, zijn de belangrijkste ingrediënten voor het produceren van ‘s werelds beste textiel.

draad tellen

Het aantal draden geeft de fijnheid van een stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch stof te tellen, inclusief zowel de lengtedraden (de ketting) als de breedtedraden (de inslag).
Het draadaantal wordt vaak gebruikt als maatstaf voor de stofkwaliteit voor beddengoed. Standaard tellingen van katoenen draden zijn ongeveer 150, terwijl vellen van goede kwaliteit beginnen bij 180. Een stofaantal van 200 of hoger wordt beschouwd als percal.

nietje

Hoewel het aantal draden belangrijk is, is de kwaliteit van het katoen de belangrijkste factor bij fijne stoffen. Fijner katoen heeft langere plantenvezels, ook wel ‘stapel’ genoemd. Met een langer nietje kan de diameter van de draad kleiner worden gemaakt. Fijnere draden kunnen dichter bij elkaar worden geweven voor meer draden per inch: dit staat bekend als een hoger aantal draden. Al deze elementen maken de stof zachter, duurzamer en lichter.

huidvriendelijk

Aangezien we ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen, moet kwaliteitslinnen ook goede huidvriendelijke eigenschappen hebben. Mevrouw Me heeft ervoor gekozen om de ‘Easy Care’-afwerking NIET aan te brengen op haar beddengoed. ‘Easy Care’ is een chemische finish die voorkomt dat textiel krimpt en kreukt. Deze behandeling gebeurt met formaldehyde, een schadelijke stof die vrijkomt bij het gebruik van beddengoed. Dus hoewel dekbedovertrekken van Mrs.Me kreuken, bevatten ze geen gifstoffen.

oeko-tex

Al onze katoen draagt ​​de Oeko-Tex Standard 100-certificering. De onafhankelijke testinstituten van de Oeko-Tex Association verzekeren dat gecertificeerd textiel is getest op schadelijke stoffen en dus geen risico’s voor uw gezondheid oplevert. De certificering garandeert ook dat ons textiel wordt geproduceerd volgens het hoogste niveau van ecologische duurzaamheid.
De verpakking van het beddengoed van mevrouw Me bevat geen PVC of andere giftige chemicaliën.

stoffen

Mrs.Me biedt 6 verschillende stoffen voor haar beddengoed:
• Lyocell (Tencel) 300 draadtelling
• Katoensatijn 300 draadtelling
• Katoensatijn 600 draadtelling
• Katoen percal 200 draadtelling
• Katoen percal 300 draadtelling
• Katoen percal 400 draadtelling
• Percal katoen 500 draadtelling

Maattabel

Dekbedovertrek extra lengte open einde:
• Eenpersoons 140 x 220 cm (+ 40 cm)
• Koning 240 x 220 cm (+ 40 cm)
• Groot kingsize bed 260 x 240 cm (+ 40 cm)
Dekbedovertrek ritssluiting:
• Eenpersoons 140 x 220 cm
• King 240 x 220 cm
• King groot 260 x 240 cm
Kussenslopen:
• kussensloop 60 x 70 cm
• kussensloop 65 x 65 cm
• kussensloop 50 x 70 cm
• nekrolhoes 90 x 25 cm