Over Badstof

Zorg ervoor dat u de juiste handdoek voor uw behoeften selecteert met onze handige tips over materialen, maten, gewichten en onderhoudsinstructies hieronder:

GSM

Elke handdoek wordt gemeten met een gsm (gram per vierkante meter) die het gewicht meet van het katoen dat in elke vierkante meter van de stof is geweven. Houd er rekening mee dat zwaardere ontwerpen niet altijd een betere kwaliteit en absorptie betekenen; dit wordt beïnvloed door het type en de kwaliteit van het gebruikte katoen.

Zwaar gewicht: 700 + gsm
Aanzienlijk, luxueus en absorberend.

Gemiddeld gewicht: 400-600 g / m2
Lichter, koeler en sneller drogen dan zwaargewicht, maar net zo absorberend.

Lichtgewicht: 100-300 gsm
Sneldrogend en gemakkelijk in te pakken, vaak geweven van dikker katoen voor extra oppervlak om de absorptie te behouden.

Materiaal

ELS-katoen (extra lange stapel) wordt beschouwd als een van de mooiste katoen ter wereld en is een biologisch product uit Egypte. De hoge temperatuur en het hoge klimaat zorgen ervoor dat het een van de beste plekken is om katoen van hoge kwaliteit te telen. De gewassen die hier worden gekweekt, produceren fijne, zijdeachtige lange nietjes die minimale inspanning vergen om snel water op te nemen, wat resulteert in een veel grotere absorptie dan korte en brede haren.

Samenstelling

Zero Twist
Om handdoeken kracht te geven, worden garens meerdere keren gedraaid. Met een inferieur materiaal worden stoffen vaak meerdere keren gesponnen voor een sterke afwerking. Maar superieure materialen zijn van nature sterker, zoals Egyptisch katoen. Daarom zijn er minder wendingen nodig. Zero Twist geeft over het algemeen aan dat de handdoek van hoge kwaliteit en van nature zacht is; sneldrogend, de handdoek voelt dik en sterk aan maar is lichtgewicht.

Gekamd katoen
Gekamd katoen is gekamd om korte, ongelijke vezels te verwijderen, wat resulteert in een zeer zachte en absorberende handdoek die na het wassen niet hard wordt en langer meegaat.

Zorg

Om ervoor te zorgen dat uw handdoek gedurende zijn hele levensduur zacht en donzig blijft, wordt aanbevolen om de volgende richtlijnen te volgen:

  • Was altijd voor het eerste gebruik zodat elke handdoek het maximale absorptievermogen bereikt en verwijder alle losse katoen en pool.
  • Als het katoen loskomt of ‘trekt’, snijdt u het gewoon af om de rest van de handdoek waterpas te maken, dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de handdoek.
  • Was witte handdoeken altijd op een witte was.
  • Gebruik geen wasverzachter, omdat dit het absorptievermogen vermindert.
  • Gebruik nooit bleekmiddel op een handdoek.
  • Droogtrommel met droogballen om het materiaal te beluchten.

Let op: hoewel deze instructies nauwkeurig zijn, moet u altijd de afzonderlijke labels en onderhoudsinstructies op elke handdoek controleren.